Інструмент «Моніторинг наявності препаратів для лікування ВГС і ВГВ для дорослих та дітей»

20/05/2021

📌 Інструмент, який рятує життя

Центр громадського здоров’я України спільно з проєктом USAID/UK aid «Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та Texty.org.ua презентували веб-інструмент «Моніторинг наявності препаратів для лікування ВГС і ВГВ для дорослих та дітей».
 
Інструмент дозволить громадянам, що потребують безкоштовного лікування, мати достовірну інформацію про наявність медичних препаратів в окремому закладі охорони здоров’я і, відповідно, стати на облік та отримати ці препарати.
 
Інтерактивна мапа забезпечує такий функціонал:
🔸моніторинг наявності препаратів у лікарні, кількість, час використання;
🔸 статистика наявності препаратів за попередні 12 місяців (за наявності даних);
🔸 прогноз використання препаратів до закінчення строків придатності;
🔸 розрахунок наявних повних курсів лікування;
🔸 пошук препаратів у лікарнях, швидкий перегляд кількості препаратів;
🔸 підрахунок зведеної інформації щодо кількості препаратів у розрізі областей;
🔸 перегляд обсягів державного замовлення та розподілу препаратів у розрізі областей.
 
Дані про наявність ліків дозволяють контролювати використання коштів держбюджету та запобігають низці корупційних ризиків. Зокрема, унеможливлюють відмову пацієнтам в отриманні безкоштовного лікування. Популяризація інструменту дозволить зробити сферу безоплатного лікування ВГС та ВГВ в Україні прозорою.
 
Наразі до інструменту долучені понад 60 лікарень обласного та районного рівнів з усіх областей України. Він охоплює період від грудня 2020 року за обласними (опорними) та деякими районними лікарнями. Згодом кількість районних лікарень, відображених у візуалізації, зростатиме.
 
Інструмент підвищить ефективність фармацевтичного менеджменту на рівні окремих лікарень і регіонів. Це дозволить краще піклуватися про здоров’я людей та зберегти більше життів.
 
Інструмент доступний за посиланням: 👉 http://bit.ly/phc_monitor
Більше читайте тут: 👉 https://bit.ly/3ftAKij
 

Створення цього веб-ресурсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID ) та за фінансової підтримки уряду Великобританії ( UK aid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах, опублікованих на сайті не обов’язково відображають погляди Агентства USAID та Уряду США або Уряду Великобританії.

Портал працює в режимі дослідної експлуатації.

Адреса:

03150, м.Київ, вул. Ділова 24

Електронна пошта:

opendata@thedigital.gov.ua

© 2021 Міністерство цифрової трансформації України