Завдяки відкритим даним показали, яка ситуація з корупцією в Україні

04/10/2021

«Корупція в Україні. Який вигляд вона має?» — проєкт, створений на основі відкритих даних Реєстру корупціонерів за 2012–2021 роки, що показує, які корупційні злочини найчастіше вчиняють в Україні, як їх розглядають суди та наскільки поширена корупція в Україні.

Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів) – це портал, де міститься інформація про всіх фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Реєстр адмініструє Національне агентство з питань протидії корупції (НАЗК). У березні 2021 року НАЗК оновило та відкрило доступ до Реєстру.
 
Проєкт дає змогу оцінити, які корупційні порушення найчастіше здійснюють державні службовці різних рангів та категорій. Також він демонструє регіональний розподіл порушень та розподіл у розрізі окремих судів.
 
Тепер кожен зможе порівнювати, які суди «затягують» розгляд корупційних справ, у яких державних органах або сферах найбільше корупційних порушень, та посилювати антикорупційний нагляд.
 

Створення цього веб-ресурсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID ) та за фінансової підтримки уряду Великобританії ( UK aid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах, опублікованих на сайті не обов’язково відображають погляди Агентства USAID та Уряду США або Уряду Великобританії.

Портал працює в режимі дослідної експлуатації.

Адреса:

03150, м.Київ, вул. Ділова 24

Електронна пошта:

opendata@thedigital.gov.ua

© 2021 Міністерство цифрової трансформації України