На сайті PEP.ORG.UA від ГО "Центр Протидії Корупції" запущено оновлений алгоритм скорингу необґрунтованості активів

27/07/2021

На сайті PEP.ORG.UA від ГО "Центр Протидії Корупції" запущено оновлений алгоритм скорингу необґрунтованості активів, що дозволяє ще краще оцінювати корупційні ризики в статках публічних діячів.

❓ Навіщо це потрібно:
 
Посилені правила контролю за фінансовими операціями публічних діячів зобов’язують фінансові установи (банки, страхові компанії, платіжні системи, кредитні спілки та інші) виявляти публічних діячів та підсанкційних осіб серед своїх клієнтів та встановлювати джерела їхніх статків.
 
PEP.ORG.UA (https://pep.org.ua/uk/) містить інформацію про національних публічних діячів та пов’язаних фізичних та юридичних осіб та визначає ймовірні ризики необгрунтованості статків публічного діяча, які можуть свідчити про:
 
🔴 приховування певної інформації від декларування;
🔴 приховування джерел доходів та/або корупційні ризики отриманих доходів чи активів;
🔴 невідповідність способу життя доходам декларанта.
 
Двомовна версія скорингу допомагає працівникам фінансових установ як в Україні, так і закордоном оперативно оцінити доброчесність клієнта, дослідити наявність статків достатніх для проведення фінансових транзакцій.
 
Більше інформації про те, як відстежувати підсанкційних осіб можна дізнатись на вебінарі 👉 https://fb.me/e/1wUBo2GUr, що відбудеться 29 липня 2021 о 16:00.
 
Реєструйтесь за посиланням: https://bit.ly/3iDqvth
 
🤝 Грантова підтримка на оновлення скорингу на сайті PEP.ORG.UA надана USAID/UK aid проєктом TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах, що реалізується Фондом Євразія, за сприяння Міністерство цифрової трансформації України.

Створення цього веб-ресурсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID ) та за фінансової підтримки уряду Великобританії ( UK aid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах, опублікованих на сайті не обов’язково відображають погляди Агентства USAID та Уряду США або Уряду Великобританії.

Портал працює в режимі дослідної експлуатації.

Адреса:

03150, м.Київ, вул. Ділова 24

Електронна пошта:

opendata@thedigital.gov.ua

© 2021 Міністерство цифрової трансформації України