Комфортний Слов'янськ. Відкриті дані для розумного міста

27/01/2021

Жителі Слов’янська відтепер можуть контролювати питання благоустрою онлайн!

Інтерактивна карта «Комфортний Слов’янськ»  це новий електронний інструмент візуалізації відкритих даних, завдяки якому жителі міста тепер можуть краще контролювати діяльність місцевої влади, роботу комунальних підприємств та брати участь у покращенні благоустрою.

За допомогою карти можна:

  • дізнатись інформацію про розміщення тимчасових споруд;
  • перевірити інформацію про рекламні конструкції та їхніх власників;
  • знаходити зафіксовані Інспекцією з благоустрою міста Слов’янськ порушення та моніторити їхній статус.

Ця карта також може допомогти й у запобіганні низки корупційних ризиків. Аналізуючи відкриті дані, можна виявляти потенційні конфлікти інтересів, що провокують вибіркове ставлення органів місцевого самоврядування або ухвалення неправомірних рішень.

⚡️«Комфортний Слов’янськ» сприятиме налагодженню взаємодії між мешканцями міста та Cлов'янська міська рада для вирішення найболючіших проблем благоустрою.

🔹Посилання на візуалізацію: https://texty.org.ua/d/2020/slovjansk

Проєкт реалізовано за підтримки Міністерство цифрової трансформації України та USAID/UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

👉 Дізнатися більше: https://bit.ly/39gOScS

🎥 Переглянути запис онлайн-презентації карти: https://bit.ly/3sYfLKI

Створення цього веб-ресурсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID ) та за фінансової підтримки уряду Великобританії ( UK aid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах, опублікованих на сайті не обов’язково відображають погляди Агентства USAID та Уряду США або Уряду Великобританії.

Портал працює в режимі дослідної експлуатації.

Адреса:

03150, м.Київ, вул. Ділова 24

Електронна пошта:

opendata@thedigital.gov.ua

© 2021 Міністерство цифрової трансформації України