Запущено чат-бот "Лікуйся"!

07/06/2021

07 червня 2021 року відбулася презентація чат-боту «Лікуйся». Це інструмент від "Ліки Контроль", що стане дорожньою картою для людей, які зіткнулися з діагнозом «рак».

💊 Що таке «Лікуйся»?
«Лікуйся» — це інструмент в месенджері Telegram, який допоможе кожному, хто зіткнувся з діагнозом «рак молочної залози», зорієнтуватися, в якому медичному закладі, які медичні послуги і в якому обсязі можна отримати безоплатно. Це стосується як послуг з діагностики онкологічних захворювань, так і їх лікування. Користувач чат-боту зможе вибрати послугу, отримати покрокову інструкцію та необхідну інформацію.
 
👩Хто зможе скористатися чат-ботом?
«Лікуйся» буде у вільному доступі для кожного, хто матиме потребу ним скористатися. Це пацієнти з онкологічними захворюваннями, їхні рідні та близькі, медичні працівники, волонтери та громадськість.
 
👍 Навіщо потрібен чат-бот?
Інформація — наша зброя в боротьбі з раком. Поінформованість дає змогу не складати руки та лікуватися, а чат-бот надасть пацієнтам необхідну інформацію щодо всіх етапів лікування. Також «Лікуйся» допоможе відстояти право на безоплатну медичну допомогу, запобігатиме проявам корупції в медзакладах, зокрема унеможливить нелегальну оплату послуг чи лікарських засобів, які є, відповідно до переліку НСЗУ, безоплатними.
 

Створення цього веб-ресурсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID ) та за фінансової підтримки уряду Великобританії ( UK aid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах, опублікованих на сайті не обов’язково відображають погляди Агентства USAID та Уряду США або Уряду Великобританії.

Портал працює в режимі дослідної експлуатації.

Адреса:

03150, м.Київ, вул. Ділова 24

Електронна пошта:

opendata@thedigital.gov.ua

© 2021 Міністерство цифрової трансформації України