Відбувся фінал менторської програми Open Data Mastermind

05/06/2021

02 червня 2021 року відбувся фінал тримісячної менторської програми для державних службовців Open Data Mastermind.

 
 
Команда Міністерства молоді та спорту України 🤝
🟢 Команда працює з проблемою відсутності інструменту фіксування даних та історії їх змін у державній сфері спорту.
🟢 В команді планують створити механізм, що сприятиме спрощеній та прозорій взаємодії всіх суб'єктів галузі – електронний портал з особистими кабінетами для всіх учасників процесу.
 
Команда Державної служби України з безпеки на транспорті 🤝
Команда реалізує проєкт «Реєстр ліцензіатів залізничного транспорту».
🟢 «Ми будемо створювати цей Реєстр в першу чергу для держави, для перевізників, для майбутніх перевізників, які вийдуть з тіні, для бізнесу» — обіцяють в команді.
🟢 «Перевагами нашого реєстру є підвищення прозорості та зменшення корупційних ризиків при ліцензуванні залізничного транспорту».
 
Команда Харківської обласної державної адміністрації 🤝
Програма Open Data Mastermind стала для учасників впевненим кроком до підвищення компетенцій у сфері відкритих даних. Їхній проєкт Open Data ЦНАП покликаний вирішити дві задачі:
🟢 оптимізувати збір даних для моніторингу роботи ЦНАП;
🟢 відобразити результати роботи та можливості кожного ЦНАП.
Вирішення цих задач можливе шляхом створення дашборду для легкості роботи з даними та візуалізації інформації, що збирається держслужбовцями Департаменту щоквартально.
 
Команда Міністерства цифрової трансформації України 🤝
🟢 Вони планують реалізувати систему для аналізу розвитку підприємництва в Україні. Вирішили працювати у Open Data Mastermind над покращенням ефективності прийняття управлінських рішень.
🟢 У цій команді покладаються на проактивність, гнучкість та системність і радять погуглити про фопономіку та приглянутись до сервісу Youcontrol, щоб ще раз переконатись, як ефективно користуватись відкритими даними.
 
Команда Державної митної служби України 🤝
🟢 Вони працюють над системою збору та оприлюднення знеособлених даних щодо експортно-імпортних операцій. 
🟢 Завдяки реалізації проєкту команди суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності підвищать свою конкурентну спроможність, а загальна кількість операцій зросте.
 
Бажаємо всім командам успіхів при реалізації їхніх проєктів!
 

Створення цього веб-ресурсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID ) та за фінансової підтримки уряду Великобританії ( UK aid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах, опублікованих на сайті не обов’язково відображають погляди Агентства USAID та Уряду США або Уряду Великобританії.

Портал працює в режимі дослідної експлуатації.

Адреса:

03150, м.Київ, вул. Ділова 24

Електронна пошта:

opendata@thedigital.gov.ua

© 2021 Міністерство цифрової трансформації України