В Україні запустили інтерактивну Карту вакцинації від коронавірсної хвороби

26/05/2021

Інструмент запустила громадська організація "Антикорупційний штаб". Вона доступна за посиланням: vac.shtab.net. За допомогою Карти можна у кілька кліків знайти найближчий до вас пункт вакцинації, ознайомитись зі статистикою щеплень на ньому та, за потреби, повідомити про порушення.

 

Карта автоматично обробляє відкриті дані, що публікуються Національною службою здоров'я України. Вона охоплює всю територію України: від маленьких сіл до великих міст (за винятком тимчасово окупованих територій), є повністю безплатною, має форму зворотного зв’язку та можливість повідомити про порушення пов'язані з процесом вакцинації в України. 

“До Антикорупційного штабу регулярно звертаються зі скаргами на порушення в процесі вакцинації. Це і вакцинація в порушення етапів визначених МОЗ, і недотримання соціальної дистанції, і надмірна утилізація вакцин. Відтепер кожен українець має змогу побачити наявні пункти вакцинації та статистику використання ними вакцин, а також повідомити про порушення, на яке обов'язково відреагують наші юристи” –– зазначив голова Правління ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик.

Додатковий функціонал Карти полягає у тому, що вона автоматично рахує можливо втрачені дози вакцини.

 

Кожен флакон вакцини AstraZeneca, як відомо, містить 10 доз, які можна використати впродовж 6 годин. Невикористані – утилізуються. На основі даних НСЗУ Карта в автоматичному режимі обліковує ймовірно утилізовані дози: як по Україні загалом, так і за кожним окремим пунктом вакцинації. Детальніше про це йдеться у розділі «можливо втрачені дози» на сайті Карти.

Ми хочемо мотивувати уповноважених осіб, які вносять медичні записи оперативно та повно вносити інформацію до реєстру, задля мінімізації будь-які можливості втрати цінної вакцини.

З усіх питань звертайтеся до комунікаційного менеджера ГО "Антикорупційний штаб" Дмитра телефоном 066-900-3222 або електронною поштою dmytro.kalinin99@gmail.com. Будемо раді дати коментар або обговорити проведення ефіру. 

 

Довідково: Антикорупційний штаб — громадська організація, створена у 2014 році. Вона розробляє цифрові інструменти для контролю прозорості та ефективності  роботи органів місцевої влади. Інструмент створено завдяки фінансовій підтримці Посольства Франції в Україні.

Створення цього веб-ресурсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID ) та за фінансової підтримки уряду Великобританії ( UK aid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах, опублікованих на сайті не обов’язково відображають погляди Агентства USAID та Уряду США або Уряду Великобританії.

Портал працює в режимі дослідної експлуатації.

Адреса:

03150, м.Київ, вул. Ділова 24

Електронна пошта:

opendata@thedigital.gov.ua

© 2021 Міністерство цифрової трансформації України