Проведено навчальний курс "Робота з відкритими даними в юридичній практиці"

28/05/2021

Підвищення рівня компетенцій у сфері відкритих даних - один з пріоритетних напрямків діяльності Open Data - спільноти. Саме тому для викладачів закладів вищої освіти, що готують студентів-правників, був проведений навчальний курс "Робота з відкритими даними в юридичній практиці".

Цей курс спрямований на підготовку викладачів до інтеграції навчальної програми до курикулуму правничих спеціальностей, що дозволить сформувати комплексні знання у студентів про роботу з відкритими даними, а також практичні уміння та навички роботи з ними, розвиток юридичного стилю мислення через посилення цифрової складової юридичної практики.

Впровадження такої навчальної програми дозволить:

✅ ознайомити студентів-правників з поняттям відкритих даних та принципами роботи з ними;
✅ відпрацювати практичні навички роботи з відкритими даними під час виконання ситуативних завдань;
✅ опанувати основні принципи та ефективні прийоми роботи з відкритими даними;
✅ сформувати навички роботи з новоствореними базами даних (зокрема з реєстрами);
✅ навчити студентів використовувати здобуті знання при вивченні правничих дисциплін та у професійній діяльності.

Ідея створення навчального курсу для викладачів закладів вищої освіти, що готують правників, принесла перемогу команді студентів “IK Law Improvement” у фіналі Хакатону з реформи юридичної освіти (https://bit.ly/2ObWMvY), який задля підвищення якості юридичної освіти впроваджувався Лігою студентів АПУ в рамах проєкту “Реформа юридичної освіти” за підтримки Програми USAID “Нове правосуддя”.

💻 За останні декілька місяців представники команди за підтримки партнерів та залучених експертів підготували силабус навчальної програми для студентів. Також для викладачів, за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, було проведено триденне навчання, на якому слухачі отримали необхідну теоретичну та практичну базу для впровадження навчальної програми в правничих школах, які вони представляють.

Навчальний курс “Робота з відкритими даними в юридичній практиці” розроблений та реалізований командою студентів “IK Law Improvement” спільно з Лігою студентів АПУ в рамах проєкту “Реформа юридичної освіти” та Хмельницьким університетом управління та права імені Леоніда Юзькова, за підтримки Програми USAID “Нове правосуддя” та Міністерства цифрової трансформації України.

Створення цього веб-ресурсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID ) та за фінансової підтримки уряду Великобританії ( UK aid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах, опублікованих на сайті не обов’язково відображають погляди Агентства USAID та Уряду США або Уряду Великобританії.

Портал працює в режимі дослідної експлуатації.

Адреса:

03150, м.Київ, вул. Ділова 24

Електронна пошта:

opendata@thedigital.gov.ua

© 2021 Міністерство цифрової трансформації України