Продовжуємо навчання відкритим даним!

12/01/2021

Проведення підготовленої Мінцифрою спільно з USAID/UK aid проєктом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах (TAPAS)» комплексної навчальної програми в сфері відкритих даних для різних цільових аудиторій набирає обертів!

Комплексна навчальна програма включає такі тематичні курси:

  • Інтенсив з відкритих даних для початківців;
  • Інтенсив з відкритих даних для розпорядників – центральних органів виконавчої влади;
  • Інтенсив з відкритих даних для розпорядників – органів місцевого самоврядування;
  • Інтенсив з аналізу й візуалізації відкритих даних для аналітиків та дослідників;
  • Інтенсив з розробки й впровадження стратегії розвитку відкритих даних для керівників напрямку ІТ-органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

У листопаді – грудні 2020 року було успішно проведено два Інтенсиви з відкритих даних для початківців, участь в яких взяли більше 70 осіб.

Зважаючи на значний попит на участь в Інтенсиві з відкритих даних для початківців, зазначений курс проводитиметься два рази на місяць.

Інтенсиви, що відбудуться 27.01.2021, 10.02.2021, 24.02.2021, 10.03.2021 та 31.03.2021, будуть проведені у формі вебінару з 10:00 до 17:00 (з перервою на обід). Участь у заходах безкоштовна. Кількість місць обмежена. Для участі необхідно зареєструватися за посиланням https://forms.gle/m5bVCgHpb4FyK9kC9.

Інтенсив з відкритих даних для розпорядників – центральних органів виконавчої влади, а також Інтенсив з відкритих даних для розпорядників – органів місцевого самоврядування. Мета інтенсивів — підвищити якість наборів даних центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Задля цього учасники інтенсивів спільно з експертами:

  • проведуть діагностику власної політики відкритих даних;
  • проаналізують її сильні і слабкі сторони;
  • складуть план заходів, що допоможе налагодити ефективне оприлюднення датасетів, та розпочнуть його впровадження.

Вимоги до учасників:

  • участь в інтенсивах можуть брати до 5 відповідальних осіб від одного розпорядника інформації (оптимально для виконання завдань інтенсиву 2-3 особи від розпорядника);
  • успішне проходження серіалу «Відкриті дані для держслужбовців» на платформі Дія.Цифрова Освіта;
  • можливість протягом двох тижнів виконувати завдання інтенсиву в робочий або позаробочий час (графік та обсяг завдань визначається індивідуально учасниками та експертами).

Інтенсиви включатимуть три етапи: тренінг для відповідальних осіб (один день), виконання самостійних завдань за консультаційної підтримки експертів (два тижні), обговорення результатів та планування подальшої роботи розпорядників (один день).

Інтенсиви з відкритих даних для розпорядників – центральних органів виконавчої влади, що відбудуться 19.01.2021 (перший день) – 02.02.2021 (другий день) та 02.03.2021 (перший день) – 16.03.2021 (другий день), будуть проведені у формі вебінару: перший день – з 10:00 до 14:50 (з перервою на обід), другий день – з 10:00 до 12:00. Участь у заходах безкоштовна. Кількість місць обмежена. Для участі необхідно зареєструватися за посиланням https://forms.gle/3iFn5wnPBRd4KPWo9.

Інтенсив з відкритих даних для розпорядників – органів місцевого самоврядування, що відбудеться 09.02.2021 (перший день) – 23.02.2021 (другий день), буде проведено у формі вебінару: перший день – з 10:00 до 14:50 (з перервою на обід), другий день – з 10:00 до 12:00. Участь у заході безкоштовна. Кількість місць обмежена. Для участі необхідно зареєструватися за посиланням https://forms.gle/sjDTcsiyskf86dWm8.

Найближчим часом також буде оголошено набір на Інтенсив з аналізу й візуалізації відкритих даних для аналітиків та дослідників, на якому учасники дізнаються про те, як взаємодіяти із Єдиним державним веб-порталом відкритих даних (data.gov.ua), як «очищувати» відкриті дані та створювати продукти на основі відкритих даних, а також зможуть втілити отримані знання на практиці. Про старт прийому заявок на Інтенсив з аналізу й візуалізації відкритих даних для аналітиків та дослідників, що триватиме три дні, буде повідомлено окремо.

Створення цього веб-ресурсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID ) та за фінансової підтримки уряду Великобританії ( UK aid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах, опублікованих на сайті не обов’язково відображають погляди Агентства USAID та Уряду США або Уряду Великобританії.

Портал працює в режимі дослідної експлуатації.

Адреса:

03150, м.Київ, вул. Ділова 24

Електронна пошта:

opendata@thedigital.gov.ua

© 2021 Міністерство цифрової трансформації України