Проведено опитування користувачів Єдиного державного веб-порталу відкритих даних

19/05/2021

Міністерство цифрової трансформації України провело опитування користувачів Єдиного державного веб-порталу відкритих даних та дізналося більше про користувачів порталу, їхні основні потреби та побажання щодо розвитку сфери.

Результати опитування, участь в якому взяло більше 500 респондентів, продемонстрували, що data.gov.ua є однаково корисною єдиною “точкою входу” до світу відкритих даних для представників різноманітних сфер зайнятості: державних службовців (37,4%), представників бізнесу (17,8%), громадського сектору (16,0%), освітньої галузі (8,7%) тощо.

При цьому, найбільш популярними напрямками пошуку наборів даних є дані в сфері конкурентної розвідки, освіти і культури, медицини, транспорту.

Аналіз результатів опитування також вкотре довів, що відкриті дані мають потужний потенціал та вплив в Україні, адже використовуються для проведення аналітики та досліджень (74,2%*), розробки сервісів (18,4%*), проведення журналістських та/або антикорупційних розслідувань (8%*).

Дізнатися більше про успішні історії використання відкритих даних можна із серії якісних досліджень, у яких аналізують вплив відкриття даних на галузі економіки України: будівельну, дорожню, медичну, екологічну, а також сферу провадження бізнесу та місцевого самоуправління.

Мінцифри дякує усім, хто взяв участь в опитуванні, та вживатиме всіх зусиль для того, щоб зробити сферу відкритих даних України зручною, людяною та помітною!

* Зважаючи на те, що Єдиний державний веб-портал відкритих даних надає користувачам безліч можливостей, кожен респондент міг обрати декілька способів використання відкритих даних.

Створення цього веб-ресурсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID ) та за фінансової підтримки уряду Великобританії ( UK aid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах, опублікованих на сайті не обов’язково відображають погляди Агентства USAID та Уряду США або Уряду Великобританії.

Портал працює в режимі дослідної експлуатації.

Адреса:

03150, м.Київ, вул. Ділова 24

Електронна пошта:

opendata@thedigital.gov.ua

© 2021 Міністерство цифрової трансформації України